Historien om fransk gastronomi i Danmark ved Maria Grønlykke*

100 DKK

*

NB! Vigtig meddelelse: Vi har her til morgen fået afbud fra Espen Uldal, der oprindelig skulle have talt om historien om de franske kokke i Danmark.
Lykkeligvis har vi kontaktet forfatter Maria Grønlykke, der blandt mange andre bøger har skrevet bogen “Lene og Sven Grønlykke”.

Danmark vandt igen i år den prestigefyldte gastronomiske pris, le Bocuse d’or. Vinderen blev Brian Mark Hansen, køkkenchef på Søllerød Kro. Også i 2019 vandt Danmark (Kenneth Toft Hansen) samt i 2011, hvor Rasmus Kofoed løb med det eftertragtede trofæ.

Hvordan er det gået til, at Danmark, der for halvtreds år siden var et sovs-og-kartofler land, har udviklet sig til et land med den allerhøjeste gastronomiske standard? Det vil Espen Uldal, forfatter til De fem franske kokke, gøre os klogere på.

Historien begyndte i 1970, da ægteparret Lene og Svend Grønlykke fik den gode idé at få den franske stjernekok Michel-Patrick Michaud til Falsled Kro…

Siden fulgte Kong Hans, som fotografiet stammer fra.

Fotograf: Jakob Mollerup

Køb nu Læs mere