Historien om fransk gastronomi i Danmark ved Maria Grønlykke*
100 DKK
*
Danmark vandt igen i år den prestigefyldte gastronomiske pris, le Bocuse d’or. Vinderen blev Brian Mark Hansen, køkkenchef på Søllerød Kro. Også i 2019 vandt Danmark (Kenneth Toft Hansen) samt i 2011, hvor Rasmus Kofoed løb med det eftertragtede trofæ.
Hvordan er det gået til, at Danmark, der for halvtreds år siden var et sovs-og-kartofler land, har udviklet sig til et land med den allerhøjeste gastronomiske standard? Det vil Espen Uldal, forfatter til De fem franske kokke, gøre os klogere på.
Historien begyndte i 1970, da ægteparret Lene og Svend Grønlykke fik den gode idé at få den franske stjernekok Michel-Patrick Michaud til Falsled Kro…
Siden fulgte Kong Hans, som fotografiet stammer fra.
Fotograf: Jakob Mollerup
Kopier og indsæt denne URL på dit websted for at indlejre
Kopier og indsæt denne kode på dit websted for at indlejre