Historien om fransk gastronomi i Danmark ved Maria Grønlykke*
100 DKK
*
Danmark vandt igen i år den prestigefyldte gastronomiske pris, le Bocuse d’or. Vinderen blev Brian Mark Hansen, køkkenchef på Søllerød Kro. Også i 2019 vandt Danmark (Kenneth Toft Hansen) samt i 2011, hvor Rasmus Kofoed løb med det eftertragtede trofæ.
Hvordan er det gået til, at Danmark, der for halvtreds år siden var et sovs-og-kartofler land, har udviklet sig til et land med den allerhøjeste gastronomiske standard? Det vil Espen Uldal, forfatter til De fem franske kokke, gøre os klogere på.
Historien begyndte i 1970, da ægteparret Lene og Svend Grønlykke fik den gode idé at få den franske stjernekok Michel-Patrick Michaud til Falsled Kro…
Siden fulgte Kong Hans, som fotografiet stammer fra.
Fotograf: Jakob Mollerup
Beskrivelse
Dato: 2. juni kl. 17 – 18:30
Sted : Medborgersalen på Danasvej 30B, 1871 Frederiksberg
Entré: 100 kr*
Det er nu muligt at betale med mobilePay, også hvis du vil være medlem!
MobilePay: 590651
*Gratis for medlemmer! Vil du være medlem?
Medlemskab, pris og fordele:
Medlemskab, almindeligt: 250 kr. årligt. Fri entré
Medlemskab, tag en gæst med gratis: 350 kr. årligt. Fri entré
Medlemskab, studerende: 125 kr. årligt. Fri entré
Ikke-medlemmer 100 kr. pr. gang
Ved hvert arrangement bydes der på et glas vin samt vand
Der er medlemsfordele i form af særarrangementer (omvisning på Den Franske Ambassade, vinsmagning (med egenbetaling), bogpræsentationer)
Arrangementet er støttet af Frederiksbergfonden