Franske flygtninge i Danmark ved Ulrik Langen

100 DKK

Den franske revolution og den senere henrettelse af det franske kongepar, Louis 16 og Marie-Antoinette, sendte hundrede tusinder af franske borgere i udlændighed i det øvrige Europa. Nogle for at søge lykken væk fra det brutale jacobinske styre, også kaldet “rædselsregimet” – andre slet og ret for at redde livet. En del af dem havnede i København, i et minefelt af kongetro patrioter og revolutionstilhængere. Nogle blev, andre tog hjem eller blev sendt væk.

I bogen Revolutionens skygger” tager Ulrik Langen, professor i historie på KU, dette underbelyste emne i Danmarkshistorien op: “Ved at glide ned fra udkigsposten, hvorfra vi kan overskue de overordnede træk, kommer vi ned til livet i den københavnske hverdag (…) Der, hvor emigranterne gik rundt blandt alle de andre folk i København.”

Langen har i kraft af grundige arkivstudier gravet nogle interessante menneskeskæbner frem og fulgt dem på deres mere eller mindre heldige ophold i Danmark. Vi hører også om Bernstorffs smidige balancegang i forhold til den vanskelige politiske situation, som monarkiets fald og revolutionen afstedkom.

Revolutionens skygger vandt i 2005 prisen som årets bedste historiske bog

Beskrivelse

Dato: 12. maj kl. 17 – 18:30

Sted : Riises Landsted, Allégade 5, 2000 Frederiksberg

Entré: 100 kr*

Det er nu muligt at betale med mobilePay, også hvis du vil være medlem!

MobilePay: 590651

*Gratis for medlemmer! Vil du være medlem?

Medlemskab, pris og fordele:

Medlemskab, almindeligt:                      250 kr. årligt. Fri entré

Medlemskab, tag en gæst med gratis: 350 kr. årligt. Fri entré

Medlemskab, studerende:                      125 kr. årligt. Fri entré

Ikke-medlemmer                                     100 kr. pr. gang

Ved hvert arrangement bydes der på et glas vin samt vand

Der er medlemsfordele i form af særarrangementer (omvisning på Den Franske Ambassade, vinsmagning (med egenbetaling), bogpræsentationer)

Arrangementet er støttet af Frederiksbergfonden